Kookworkshops

Workshops
W

at voor naam of draai we er ook aan geven, het gaat bij ons altijd om inspireren, ontmoeten en beleven. Met een hoog fun- en proefgehalte, veel informatie en verantwoord, (h)eerlijk genieten. Door het jaar heen plannen wij een aantal workshops waarvoor je je kunt inschrijven. Wil je echter zelf de groep en/of locatie bepalen, dan denken wij graag met je mee. Wij hebben een vijftal workshops ontwikkeld, maar geef je liever jouw eigen draai aan een workshop dan is dat in overleg zeker mogelijk.


Kids can cook

Bij Herbs&Spices leren wij kinderen te genieten van verantwoorde voeding. De bakkertjes in spe leren we bijvoorbeeld zelf koekjes of taart te bakken. Hierbij passeren de verschillen tussen een verantwoorde en onverantwoorde variant de revue en wij bewijzen dat het verschil zeker niet in de smaak hoeft te zitten. Of wat dacht je van een workshop waarin we kinderen leren dat alternatieve drankjes en broodbeleg helemaal niet minder lekker hoeven te zijn, noch moeilijk te maken. Maar zeker niet minder belangrijk, deze workshops hebben een hoog fun- en proefgehalte en er is voldoende ruimte voor de te verwachten hoe, wat en waarom vragen!


Healthy BBQ

Veel BBQ’s gaan gepaard met ‘veel’ en jezelf vullen maar niet voeden. Wij van Herbs&Spices leren je graag dat een goede BBQ niet bestaat uit veel stokbrood, huzarensalade en grote hoeveelheden vlees. Wij zeggen, less is more… Na deze workshop maak je in een handomdraai je eigen gezonde (droge) marinades, sauzen en side dishes. Vele malen lekkerder dan de standaard vette, zoute en (geraffineerde) suikerhoudende varianten. En ook nog eens voedzamer en gezonder! Voortaan serveer je jouw gasten steak, burger of kip van de BBQ met je eigen twist.


Koken zonder pakjes of potjes

In de winkel is genoeg te krijgen op het gebied van gemak. Vaak zijn deze producten in de aanbieding en worden ze met grote letters aangeprezen met kreten als ‘kookgemak’ of ‘klaar in een handomdraai’. Door een overmaat aan zout, suiker en andere onnodige toevoegingen worden onze smaakpapillen nauwelijks nog geprikkeld. Laten we samen eens kijken naar wat jij écht lekker vindt. En ervaar hoe eenvoudig en voordelig het zelf maken van je maaltijd of snack eigenlijk kan zijn. Het aanbod in deze workshop is heel divers: van saus, kruidenmix en hapjes tot ontbijt, lunch of avondmaaltijd.


Healthy sweets

Deze workshop draait om zoetigheden zoals bonbons, koekjes, taarten en chocoladerepen. Je leert lekkere en verantwoorde goodies te maken met natuurlijke zoetmiddelen en louter goede, voedzame ingrediënten. (H)eerlijk genieten noemen wij dat, super voor je lijf! Graag geven wij je lekker veel informatie en er is zeker ruimte voor vragen en vooral voor veel gezelligheid. Ook word je tijdens de workshop lekker verwend met verse, gezonde thee en zoete lekkernijen.


High Tea

Lekker High Tea’en met een groep vriendinnen in een ongedwongen sfeer. En ook nog iets opsteken over hoe je dit het beste verantwoord kunt doen. Oma’s servies wordt uit de kast gehaald, de heerlijkste smoothies en theetjes worden bereid, verse broodjes worden gebakken en natuurlijk zijn er allerlei zoete lekkernijen. Onder het genot van dit alles voorzien we je van informatie over wat je eet en drinkt. Maar gezellig genieten staat voorop.