Onze Visie
D

e meeste diëten hebben als nogal eenzijdig doel het verminderen van gewicht, liefst zo snel en veel mogelijk. Herbs&Spices heeft een veelzijdiger streven. Met onze inspiratie en voeding willen wij de kwaliteit van leven verbeteren door er voor te zorgen dat je zo lang mogelijk gezond en actief blijft. Op veel verschillende momenten van de dag, geef je je lichaam de brandstoffen om goed te kunnen functioneren, herstellen en ontwikkelen. Wij geloven dat kwaliteit van leven en echte gezondheid begint met juiste voeding op die momenten. Door je lichaam uitgebalanceerd en doordacht te voeden in plaats van ‘te vullen’, leef je doorgaans energieker, actiever en gelukkiger. Ondertussen maak je je weerbaarder tegen allerlei vervelende ziektes en kwaaltjes én, niet onbelangrijk, verlies je ook nog eens automatisch overbodig gewicht.

Richtlijnen Goede Voeding

In onze werkwijze hebben wij het advies van de Gezondheidsraad ‘Richtlijnen Goede Voeding 2015’ verwerkt. Hierin is de laatste wetenschappelijke informatie op het gebied van gezond, veilig en duurzaam eten opgenomen. De richtlijnen vormen aanbevelingen over hoeveelheden, producten en productgroepen ter voorkoming van chronische aandoeningen en voedingsstoftekorten. Het Voedingscentrum heeft de richtlijnen vertaald naar verschillende doelgroepen (kinderen, volwassenen en ouderen) om iedereen optimaal te kunnen voorzien van energie en voedingsstoffen. Met de bekende ‘Schijf van Vijf’ als voorlichtingsmodel heeft het Voedingscentrum het doel Nederlanders te stimuleren gezond te eten. De ‘Schijf van Vijf’ vormt de basis van onze werkwijze. Herbs&Spices maakt de richtlijnen van de Gezondheidsraad praktisch en toegankelijk met verrassende producten en wil bovenal inspireren! Hiermee willen we laten zien dat je kunt genieten van gezond eten en dit kunt integreren in je levensstijl.

Gezondheidsgenieters

We noemen onszelf liever geen gezondheidsfreaks (ok, soms een beetje) maar liever gezondheidsgenieters. Wij genieten van gezond eten en gezond leven. Graag ontdekken we nieuwe smaken, eten verantwoord, sporten veel en praten en lezen met plezier over voeding. Maar we houden ook van een goed glas wijn met een lekker kaasje, een goede hamburger met verse friet of een heerlijke punt taart bij de koffie. Alleen, we doen dit met mate en als we ‘zondigen’ doen we dit altijd met goede producten. In ons voedingspatroon zorgen wij er altijd voor dat minimaal 80% van onze voeding gezond is. De andere 20% laten we de touwtjes iets meer vieren of vliegen we eens lekker uit de bocht. Dit geeft ons energie, we zitten lekker ins ons vel, ons lichaam is er blij mee en we zijn er een gelukkiger mens door. Wij willen je niet overhalen een bepaald eetpatroon toe te passen. Ook gaan we je niet vertellen wat je absoluut niet mag eten (ok, er zijn uitzonderingen) en wat voor producten je per se moet gebruiken. Wij willen graag een bijdrage leveren aan jouw eigen gezonde voedingspatroon. Waardoor jij je fitter en gelukkiger voelt. Met als doel dat je dit volhoudt en het een levensstijl wordt.

Ontdekken, experimenteren en creëren

Herbs&Spices ontwikkelt en bereidt producten volledig in eigen huis. Van eerste idee tot aan de levering van het eindproduct. Wij ontdekken en experimenteren met veel plezier en hebben passie voor het creëren van nieuwe, gezonde producten.