Onze Werkwijze

Onze Werk- wijze
I

n onze bedrijfsvoering hechten wij veel waarde aan de gezondheid van onze medemens, dier en milieu. Onze passie voor gezonde voeding verwerken wij met overgave in de producten die we maken en de diensten die we leveren. Wij produceren voeding met een verhaal! Hiermee willen wij een bijdrage leveren aan de bewustwording dat onze alledaagse voedingskeuzes allerlei effecten hebben.

Cittaslow

De visie van Herbs&Spices heeft veel raakvlakken met het Cittaslow gedachtegoed. Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. In deze tijden van urbanisatie en veralgemenisering is het voor authentieke gebieden belangrijk de lokale identiteit te bewaken, te versterken en verder uit te dragen. In een Cittaslow gemeente kunnen inwoners en bezoekers op een plezierige, gastvrije manier en op een menselijk tempo genieten. Op www.cittaslow-nederland.nl lees je er alles over.

Als supporter van Cittaslow (en winnaar van de Cittaslow Ondernemers Award 2019) laten we dit tot uiting komen door aandacht te besteden aan:

Lokale producten

Het gebruiken van zoveel mogelijk lokale producten. Zo kopen wij de honing in bij ‘De Bijenboerderij’ in Strijbeek en het hertenvlees bij ‘De Zonhoeve’ in Hulten. Diverse soorten groente en fruit (seizoensgebonden) kopen we bij ‘Groenteboer Alphen’. Bier voor in de ragout en bostel voor in de koekjes komt van ‘Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch’ uit Chaam. Heerlijk puur natuur rundvlees wordt geleverd door ‘t Zandeind’ in Riel (de runderen grazen voor een groot deel van het jaar op Landgoed de Hoevens in Alphen). Diverse meelsoorten komen van ‘HermusMade’ uit Made. Walnoten zijn afkomstig uit de gaard van Herbs&Spices en ook de biologische kruiden knippen we uit de moestuin van Herbs&Spices.

Lekker, puur en eerlijk eten

Lekker, puur en eerlijk eten. Oftewel Slow Food; smaakvolle en verantwoorde producten van goede kwaliteit en zonder overbodige toevoegingen, die duurzaam zijn geproduceerd tegen toegankelijke prijzen, laagdrempelig zijn te verkrijgen, met gezonde voorwaarden en marge voor producenten.

Mens, dier en milieu

Een voedselproductie waarin we de gezondheid van de mens en het welzijn van milieu, plant en dier centraal stellen. Zo gebruiken we biologische, seizoensgebonden en lokale producten en koken we op groene energie. We verpakken onze producten in biologisch afbreekbaar materiaal (alleen wanneer het de kwaliteit van voedsel ten goede komt, wordt plastic gebruikt) en we werken uitsluitend met diervriendelijk geproduceerde producten.

Healthy food communities

Het bevorderen van de vorming van healthy food communities. Hierin ligt de focus op een eerlijke en duurzame productie en het versterken van onderlinge banden binnen een gemeenschap/gebied. Zo creëren wij Herbs&Spices producten door gebruik te maken van een diversiteit aan lokale ingrediënten. Zoeken wij samenwerkingsverbanden met bedrijven in de regio die een soortgelijke missie en visie hebben. En proberen wij ons gedachtegoed over te dragen op de inwoners en bezoekers in de gemeenschap door middel van het geven van workshops en advies en het organiseren van events voor jong en oud.

supporter-Cittaslow