Onze Werkwijze

Onze Werk- wijze
I

n onze bedrijfsvoering hechten wij veel waarde aan de gezondheid van onze medemens, dier en milieu. Onze passie voor gezonde voeding verwerken wij met overgave in de producten die we maken en de diensten die we leveren. Wij produceren voeding met een verhaal! Hiermee willen wij een bijdrage leveren aan de bewustwording dat onze alledaagse voedingskeuzes allerlei effecten hebben.

Cittaslow

De visie van Herbs&Spices heeft veel raakvlakken met het Cittaslow gedachtegoed. Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. In deze tijden van urbanisatie en veralgemenisering is het voor authentieke gebieden belangrijk de lokale identiteit te bewaken, te versterken en verder uit te dragen. In een Cittaslow gemeente kunnen inwoners en bezoekers op een plezierige, gastvrije manier en op een menselijk tempo genieten. Op www.cittaslow-nederland.nl lees je er alles over.

Als supporter van Cittaslow (en winnaar van de Cittaslow Ondernemers Award 2019) laten we dit tot uiting komen door aandacht te besteden aan:

Lokale producten

Het gebruiken van zoveel mogelijk lokale producten. Door onze unieke samenwerking met Boerschappen (uit Breda) hebben wij toegang tot een groot assortiment van lokale Brabantse boerenproducten. Een groot deel van de groente en fruit waar wij mee werken komt op deze manier, van Brabantse boeren via Boerschappen, in onze keuken terecht. Daarnaast hebben we met veel boeren mooie samenwerkingsverbanden opgezet. Zo komen diverse kazen van zuivelboerderij ‘de Driehoek’ uit Oosterhout en DeJong Cheese uit Alphen en zuivel van ‘Qarc’ uit Bladel. De honing kopen we bij ‘De Bijenboerderij’ in Strijbeek en het hertenvlees bij ‘De Zonhoeve’ in Hulten. Bostel voor in de koekjes komt van ‘Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch’ uit Chaam. Heerlijk puur natuur rundvlees wordt geleverd door ‘t Zandeind’ in Riel (de runderen grazen voor een groot deel van het jaar op Landgoed de Hoevens in Alphen). Ook hebben we een Brabantse vis in ons assortiment; claressefilet uit Son is een duurzaam gekweekte zoetwatervis zonder antibioticagebruik. De broodsoorten die we serveren, ontwikkelden we in samenwerking met lokale bakker “Adams” uit Baarle-Nassau (onze gezonde recepturen, vakmanschap van de bakker). De speciaalbieren komen van “Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch” uit Chaam en brouwerij “Boslust” uit Alphen. Lokale wijn nemen we af bij “Hof van Baarle” uit Baarle-Nassau. Voor de thee gebruiken we biologische theebladeren van Special Plant uit Zundert.

Lekker, puur en eerlijk eten

Lekker, puur en eerlijk eten. Oftewel Slow Food; smaakvolle en verantwoorde producten van goede kwaliteit en zonder overbodige toevoegingen, die duurzaam zijn geproduceerd tegen toegankelijke prijzen, laagdrempelig zijn te verkrijgen, met gezonde voorwaarden en marge voor producenten.

Mens, dier en milieu

Een voedselproductie waarin we de gezondheid van de mens en het welzijn van milieu, plant en dier centraal stellen. Zo gebruiken we veel biologische, seizoensgebonden en lokale producten en koken we op groene energie. We verpakken onze producten in duurzaam afbreekbaar materiaal (alleen wanneer het de kwaliteit van voedsel ten goede komt, wordt plastic gebruikt) en we werken uitsluitend met diervriendelijk geproduceerde producten.

Healthy food communities

Het bevorderen van de vorming van healthy food communities. Hierin ligt de focus op een eerlijke en duurzame productie en het versterken van onderlinge banden binnen een gemeenschap/gebied. Zo creëren wij Herbs&Spices producten door gebruik te maken van een diversiteit aan lokale ingrediënten. Zoeken wij samenwerkingsverbanden met bedrijven in de regio die een soortgelijke missie en visie hebben. En proberen wij ons gedachtegoed over te dragen op de inwoners en bezoekers in de gemeenschap door middel van het geven van workshops en advies en het organiseren van events voor jong en oud.

supporter-Cittaslow