Samenwerking

Samen- werking
D

at de streek De Baronie rijk is aan streekproducten, is geen geheim. Maar wist je dat er ook bier wordt gebrouwen? Dat er heerlijke honing wordt geslingerd en dat er druiven worden geteeld? Ook grazen er edelherten in het landschap en worden er prachtige paddenstoelen gekweekt. Smaakverbond de Baronie bundelt en promoot deze smaakproducenten en zet hun ambachtelijke streekproducten op de kaart.


Smaakverbond De Baronie
Smaakverbond De Baronie

Van wijnboer tot bijenboerderij

Gezamenlijk wordt gezocht naar nieuwe smaakcombinaties. De wijnboer distilleert bijvoorbeeld het bierbeslag dat de dorpsbrouwer voor hem maakt en legt deze op eikenhout te rijpen. Na drie jaar en één dag mag het dan whisky heten… En als er iets is dat prachtige smaakcombinaties oplevert, dan is het wel honing. De Bijenboerderij in Strijbeek levert al sinds jaar en dag oer-Hollandse lindehoning voor in het Chaams winterbier. Ook staat restverwerking hoog in het vaandel. Zo ontwikkelde Herbs&Spices een bostelcakeje met bierbostel van de Pimpelmeesch.

Gezonde productcombinaties

Binnen het Smaakverbond zoekt Herbs&Spices naar nieuwe gezonde productcombinaties. Zo ontwikkelde we een mueslireep met heerlijke heidehoning en een bonbon met zachte lindehoning. Met het beste edelhertenvlees van de Zonhoeve uit Hulten en speciaalbier van de brouwer maken we een zalige hertenstoof, waarin we onze huisgemaakte ontbijtkoek (gezoet met honing van de imker) gebruiken als bindmiddel. Ook ontwikkelde we een droge worst met een mengsel op basis van speciaalbier van de brouwer.

http://www.smaakverbonddebaronie.nl/